Wesprzyj nas

Darowizna

Przekaż online

Przekaż bezpośrednio

Wyrażając chęć przekazania darowizny na działalność naszej fundacji prosimy o wpłatę na poniższe dane:

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Ratownik Górniczy”
Ul. Kraszewskiego 5
43-602 Jaworzno
Konto PKO BP 06 1020 2528 0000 0102 0184 9595

W przypadku przekazania darowizny na naszych podopiecznych należy  w tytule przelewu podać imię i nazwisko podopiecznego.

Przekaż 1,5 %

Zwracamy się z prośbą o przekazanie 1,5% podatku na rzecz Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Ratownik Górniczy” lub dla Podopiecznych naszej Fundacji. 1,5% Państwa podatku umożliwia nam prowadzenie dalszej działalności na rzecz osób niepełnosprawnych, wsparcie ich w życiu codziennym jak i zawodowym, pozwoli nam to również kontynuować prowadzenie zajęć sportowo-rehabilitacyjnych dla osób niepełnosprawnych, organizować różnego rodzaju zawody, szkolenia czy imprezy integracyjne dla młodzieży oraz dorosłych !

Specjalnie na ten cel przygotowaliśmy licencjonowany program PITax do rozliczenia  i przekazania 1,5% podatku:

1,5 procenta można przekazać w tradycyjny sposób wpisując w zeznaniu podatkowym  nasz nr KRS 0000270272, w rubryce cel szczegółowy: cele statutowe fundacji lub imię i nazwisko podopiecznego.

Podstawowe zasady przekazywania 1,5% podatku:

1. Podatnik wskazuje numer KRS fundacji oraz kwotę 1,5% w zeznaniu podatkowym.
2. W jednym PIT podatnik może przekazać odpis 1,5% podatku tylko dla 1 OPP.
3. Podatnik może podać dodatkowe informacje np. wskazać konkretny cel w rubryce Informacje uzupełniające; informacje te zostają przekazane OPP jako uszczegółowienie danych do końca miesiąca września roku, w którym złożona była deklaracja.
4. Podatnik ma prawo udostępnić swoje dane osobowe zakreślając odpowiednią rubrykę.
5. Podatnik ma prawo przekazać 1,5% OPP także w korekcie zeznania.
6. Aby przekazać 1,5% podatku należy złożyć zeznanie w terminie oraz wpłacić należny podatek dochodowy również w terminie.
7. Urzędy skarbowe przekazują 1,5% podatku na konto OPP do końca sierpnia roku w którym złożona była deklaracja.
8. Do końca września Ministerstwo Finansów przekazuje zestawienie dotyczące wpłat z 1,5%.