XV Mikołajkowy Integracyjny Turniej Boccia

Fundacja Ratownik Górniczy Aktualności, Boccia XV Mikołajkowy Integracyjny Turniej Boccia

Dnia 12 grudnia 2017 roku w Hali Widowiskowo – Sportowej w Jaworznie odbył się XV Mikołajkowy Integracyjny Turniej Boccia. Turniej został zorganizowany przez Fundację Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „RATOWNIK GÓRNICZY” wspólnie z Miejskim Centrum Kultury i Sportu w Jaworznie. W turnieju wzieło udział 96 zawodników ze Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego im. Jana Pawła II w Jaworznie, ze Środowiskowego Domu Samopomocy w Jaworznie, z Ośrodka Rehabilitacyjno – Wychowawczego dla Dzieci Niepełnosprawnych w Jaworznie, z WTZ Jaworznie, z WTZ Libiążu. Uczestnikami byli również uczniowie z Jaworznickich gimnazjów i szkół podstawowych, uczniowie ZSO nr 5 w Sosnowcu oraz dzieci z Przedszkola Miejskiego nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jaworznie i Niepublicznego Przedszkola Wielospecjalistycznego „Mali Zdobywcy” z Jaworzna. Zawody były rozgrywane systemem pucharowym w trzech kategoriach: przedszkolaki, początkujący oraz zaawansowani. W prowadzeniu Turnieju pomagali Harcerze ZHP z Hufca Jaworzno.

Wyniki:
Kategoria przedszkolaków:
1 miejsce – Sanojca Aleksander z Niepublicznego Przedszkola Wielospecjalistycznego „Mali Zdobywcy” w Jaworznie
2 miejsce – Konopka Maksymilian z Przedszkola Miejskiego nr 24 z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jaworznie
3 miejsce – Mentel Artur z Niepublicznego Przedszkola Wielospecjalistycznego „Mali Zdobywcy”  w Jaworznie

Kategoria zaawansowani:
1 miejsce – drużyna ze Szkoły Podstawowej nr 3 w składzie: Sówka Oliwia, Góralski Jacek, Orzeł Magdalena
2 miejsce – drużyna z Gimnazjum nr 7 w składzie: Kołodziej Piotr, Bąk Jakub, Tarabuła Michał
3 miejsce – drużyna ze Szkoły Podstawowej nr 6 w składzie: Kustra Karol, Woźniak Igor, Gromadka Mateusz

Kategoria początkujący:
1 miejsce – drużyna ze Szkoły Podstawowej nr 22 w składzie: Piskorz Igor, Święcicki Dawid, Zubel Wojciech
2 miejsce – drużyna ze Szkoły Podstawowej nr 3 w składzie: Żurawska Matylda, Wasik Zuzanna, Urbanek Mateusz
3 miejsce – drużyna z Ośrodka Rehabilitacyjno – Wychowawczego dla Dzieci Niepełnosprawnych w Jaworznie w składzie: Kuc Kamila, Smolińska Anna, Walicka Wiktoria

Dziękujemy zawodnikom za wspaniałą i koleżeńską rywalizację oraz gratulujemy zwycięzcom. Dziękujemy także fundatorom nagród, trofeów i poczęstunku dla uczestników: Jaworznickiemu Towarzystwu Budownictwa Społecznego w Jaworznie, firmie FUD-MEN, SKOK Jaworzno, ART-COM, AC Pokale, Kaufland z Jaworzna, Ciastkarni Pani Urszuli i Jerzego Palka z Jaworzna, Urzędowi Miejskiemu w Jaworznie oraz Zastępcy Prezydenta Miasta Jaworzna Panu Tadeuszowi Kaczmarkowi, który znalazł czas aby przybyć na turniej ze słodkim upominkiem dla uczestników.