Wykrot – FinaŁ Ogólnopolskich zawodów wędkarskich

Fundacja Ratownik Górniczy Aktualności, Wędkarstwo Wykrot – FinaŁ Ogólnopolskich zawodów wędkarskich

21 września w miejscowości Wykrot k. Myszyńca odbyły się piąte zawody wędkarskie z cyklu „Puchar Polski w wędkarstwie osób niepełnosprawnych”. Organizatorem zawodów było Integracyjne Stowarzyszenie Rehabilitacyjno-Sportowe CULANI w Warszawie. Były to ostatnie zawody z tego cyklu i zarazem podsumowujące wyniki z wszystkich zawodów. Każdemu zawodnikowi były naliczane punkty za najwyższe miejsca, które zajął w trzech zawodach. Na podstawie tych wyników zostali wyłonieni zwycięzcy całego cyklu zawodów. Naszą Fundację reprezentował Mateusz Proksa wraz z trenerem, Grzegorzem Zonikiem. W rozgrywanych zawodach Mateusz wywalczył trzecie miejsce i dzięki temu wynikowi w klasyfikacji końcowej także zajął III Miejsce. Jest to wielki sukces naszego zawodnika a także naszej Fundacji. Udowodniliśmy, że nawet posiadając skromne środki finansowe można zorganizować ogólnopolskie zawody wędkarskie oraz umożliwić osobom niepełnosprawnym udział w takich zawodach w innych rejonach Polski. Naszym celem jest zachęcenie osób niepełnosprawnych do większej aktywności. Przez cały okres naszej działalności udowadniamy, że osoby niepełnosprawne mogą odnosić sukcesy w różnych dziedzinach. Organizując integracyjne zawody sportowe z różnych dyscyplin nie raz pokazaliśmy, że osoby niepełnosprawne mogą na równi rywalizować z osobami w pełni sprawnymi. Dziękujemy Wszystkim, którzy nas wspierają i pomagają w realizacji naszych celów statutowych. Gratulujemy naszym zawodnikom zwycięstw i życzymy dalszych sukcesów, dziękujemy także ISRS CULANI za gościnę i perfekcyjną organizację zawodów.